22.2.06

Onnellisuus

Mitä se on ja mistä sen saa? Mistä tietää olevansa onnellinen? Onko onnellisuus vain sattuman kauppaa, vai muodostuuko se jostain?

Voiko ihmisen tehdä onnelliseksi joku muu? Eikö ihminen itse vaikuta siihen, että on onnellinen? Onko onnellisuus pidempiaikainen tila, vai hetken hurmaa?

Ihminen vaikuttaa kuitenkin omilla päätöksillään siihen, mitä ympärillä on. Kuitenkin joskus tuntuu siltä, että vaikka kuinka jotkut yrittävät tavoitella onnea, niin he eivät sitä saa. Oma veikkaukseni on, että onnellisuutta ei aina näe, jos sitä ei osaa katsoa. Jotkut tekee onnelliseksi uusi telkkari, jotkut taas takkatuli.

Jos on onnellinen, niin voiko joku viedä sen pois? Hetkellisesti ainakin. Vähän kuin hyvän olon. Minusta onnellisuus on pidemmän ajanjakson olotila. Välillä voi olla allapäin, mutta kuitenkin onnellinen. Onnellinen siitä, että saa olla sellaisten ihmisten kanssa joita rakastaa ja joista välittää. Onnellinen siitä, että saa syödäkseen. Onnellinen, vaikka onkin masentunut.

Mitä onni oikeastaan on? Onni ei tule omistamisesta. Onnea ei voi ostaa. Mutta siihen, että onko onnellinen, voi vaikuttaa jokainen itse. Se, miten siihen vaikuttaa, sitä joutuu jokainen miettimään, ainakin joskus.