8.2.06

Paha olla

On paha olla kun on yksin.
On paljon parempi olla jonkun toisen kanssa.

Nykyään ihmsiltä vaaditaan paljon enemmän kuin ennen ja tulee paha olla vaikka olisi miten. Aina välillä.

Eläkeikää nostetaan, työn vaatimustaso nousee. Eikö mikään enää riitä? Nykyään odotetaan niin paljon. Jos on autonkuljettaja, niin pitäisi tietää alasta suurinpiirtein kaikki. Ei ole varaa enää pitää muita palkkalistoilla kuin kuski. Kuskin tuleekin sitten osata tehdä pienet korjaukset ja kuormakirjat sun muut. No onneksi laki tulee kuljettajien avuksi kertomaan sen, milloin ollaan väsyneitä ja milloin ei. Koskahan tietoalalle tulee samanlainen laki? Tietokone menee käyttäjältä lukkoon, kun 12 tuntia on täynnä, eikä toimi kuin aikaisintaan 8 tunnin päästä, mikäli lepoajat on muuten kunnossa.

Nykyään kaupallinen pusiness on mennyt siihen, että katteilla kilpaillaan, ei työn laadulla. Markalla saa markan tavaran. Ei edes sitä nykyään. Kilpailu on vääristynyt isojen poikien leikeiksi, missä ihmisen arvo on pakkasen puolella. Ei välitetä, vaikka erään suuren firman puhelimista joka toinen tulee takuuvaihtoon ja ihminen harmistuu. Mitä sen väliä, kun puhelimet on niin halpoja nykyään? Kyllä kiinalainen niitä lisää tekee, halvalla.

Toivon, että palvelu tulee jossain vaiheessa taas muotiin. Tietokoneen saa nykyään noin 500 € hintaan, ilman palvelua. Sitten kun kone menee rikki (niinkuin halvoilla laitteilla on tapana) ei haluta maksaa sen korjauksesta takuun jälkeen 120 - 250 € hintaa, koska se on puolet hankintahinnasta, vaan ostetaan sitten uusi kone. Yhden tietokoneen valmistaminen kuluttaa luonnonvaroja saman verran kuin henkilöauton valmistaminen. Maailma pelastuu.