16.2.06

Aika

sekuntti, minuutti, tunti, vuorokausi, viikko, kuukausi ja vuosi.

Mikä merkitys ajalla oikeastaan nykyään on? Kaikki sattuu ajallaan, sanotaan. Aika parantaa haavat. Kuinka paljon aikaa on riittävästi?

Se taitaa riippua aika paljon kohteesta ja ympäristöstä. Kaikki vaikuttaa kaikkeen. Aika harvan asian mitä haluaa saa heti. Ja osaako ihminen arvostaa asiaa, minkä saa ilman vaivaa, heti ja helposti.

Joskus sorrumme, ajan kuluessa, pitämään joitain asioita itsestään selvyyksinä. Vaikka ne ovatkin tulleet ajan kanssa. Jos antaa vain ajan kulua, tekemättä mitään, todennäköisesti hukkaamme sen mitä olemme ajan kanssa saavuttaneet.

Kuinka paljon vuosi tai 5 vuotta merkitsee? Ihminen elää keskimäärin 70 vuotta (tai sinne päin). Onko 5 vuotta ajastamme paljon vai vähän? Jos elää tasan 70 vuotta, niin viisi vuotta on silloin 7,14 % ajastamme. Nukumme enemmän. Ainakin pitäisi nukkua. Jos olemme jotain saaneet ajan kanssa, niin eikö siitä pitäisi pitää kiinni?

Antaa ajan kulua. Vaikka kuinka pitäisimme kiirettä, ei aikaa ole yhtään sen enempää, eikä vähempää. Meillä olisi paljon parempi ollakkin, kun ei olisi kokoajan niin kova kiire, jonnekkin. Sen näkymättömän kiiren seuraaviin liikennevaloihin huomasi, kun tuli maalta kaupunkiin. Jalkakäytävällikin tuli tunne, että matelen.

Mikä meihin fiksuihin ihmisiin menee ajan kanssa?