9.2.06

Toimeentulo ja sen turva

Suomessa on hieno systeemi, toimeentulotuki. Se mahdollistaa monen ihmisen elämisen ilman nälkää. Mutta miksi hakeminen kestää niin kauan ja sen saaminen on niin vaikeaa? Silloin kun on muutenkin vaikeaa ei välttämättä haluaisi juosta virastossa montaa kertaa ja jonottaa, että josko kolmen viikon päästä tulisit. Sitten kun olet käynyt, niin odota vielä pari viikkoa päätöstä. Jos ei päätöstä kuulu, soittele, niin ehkä muistamme sanoa sinulle, mikä paperi vielä puuttuu.

Miksi näin? Kuitenkin kunnilla ja valtiolla on rahaa turhuuksiin. Nimeltä mainitsemattomasta kaupungista kävi herrat tutustumassa raitiotiehen parissa euroopan kaupungissa. Ai että oli tarpeellinen reissu. Muistaakseni helsingissäkin on raitiotie? Niin, sehän on erilainen kuin mitä nimeltä mainitsemattomaan kaupunkiin haaveillaan. Niin on siellä euroopassakin, käsittääkseni.

Kyllä olisi reissut maistuneet muillekkin. Tai siihen käytetyt varat joillekkin "jotka elääkseen sen tarvii" (feat. Pave Maijanen).

Tälläkin hetkellä on ihmisiä joidenka ei "kannata" mennä töihin, koska menettää jo hankitut etuudet ja toimeentulo heikkenee. Näkeekö kukaan muu siinä mitään ongelmaa?