1.2.11

Kannattaako Suomea puolustaa?

Luin hassun kirjoituksen erään puolueen eduskuntaan pyrkivältä ehdokkaalta. Kirjoituksesta sai sellaisen käsityksen, että Suomea ei kannata puolustaa, siksi ei mene armeijaan, eikä siviilipalvelukseen, vaan vankilaan totaalikieltäytyjänä.

Miksi sitten hakea eduskuntaan? Jos maa on niin huono, ettei sitä kannata puolustaa, kannattaako sitä mennä palvelemaan maata ja sen asukkaita eduskuntaan? Kierros kestää 4 vuotta, intti 6 kuukautta. Eduskunnassa olet julkinen eläin, intissä yksi monesta kurkkusalaattipukuisesta.

No, ainakin on valmis poliitikoksi, kun tänään puhuu toista ja huomenna ei muista mitä toissapäivänä tuli sanottua.

Kyseisen puolueen ohjelma on myös sellainen yhden asian puolue, jolla ei tunnu olevan oikeasti mitään sanottavaa. Paljon puhutaan, vähän sanotaan. Vakavasti otettavaa puhetta todella vähän, niin vähän, että se hukkuu mölinään ja menettää tavoitettavuutensa. Mutta ehkä se on vain minun mielipde.

Alkuperäinen kirjoitus on muuten täällä: Piraattien eduskuntavaaliehdokas tuomittiin vankeuteen

P.S. Pakollinen asevelvollisuus on muinaisjäänne, mutta varteenotettavaa ehdokasta ei tehdä hetkessä ja palkka-armeija tulisi huomattavasti kalliimmaksi. Suomen puolustusvoimilla on lukuisia erilaisia tehtäviä, joihin voi valmistautua intin aikana, jotka auttavat myös siviilielämässä jos niin haluaa.

3 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

En näe miksi valtiota jota haluaa muuttaa täytyisi puolustaa? En minä Venäjääkään aseiden kanssa puolustaisi, mutta sitä hanakammin olisin sitä muuttamassa.

Neljässä vuodessa eduskunnassa voi tehdä paljon, mm. nostaa palkkaa ja hyödyttää kansantaloutta, kuudessa kuukaudessa armeijaa ennen kaikkea tuhlaa resursseja, jos ei ole motivaatiota touhuun, eikä paljon pääse kansantalouttakaan elvyttämään.

Samaa mieltä olen poliitikoista. Toivottavasti puoluejärjestelmä ja -tuet pian lakkautetaan.

En tiedä minne protestiääneni menee, mutten ainakaan vanhoja puolueita, joilla on ollut merkitys ja sananvalta piskuisen Suomen valtakunnan politiikassa kymmeniä vuosia.

16. helmikuuta 2011 klo 2.38  
Blogger Slamtilt kirjoitti...

En minäkään Venäjää puolustaisi asein. Mutta en myöskään, kylmää ehkä, syytäisi sinne miljoonia euroja vuodessa asioihin, jotka Venäjän kuuluisi hoitaa itse, samalla jättäen oman maan ongelmat vähemmälle huomiolle.

Jos ei ole valmis puolustamaan omaa maataan, onko valmis puolustamaan kuitenkin omaa henkeään, taloaan, läheistensä henkeä. Jos joku hyökkää kohti, puolustaudutko?

Yksittäinen kansanedustaja ei saa aikaiseksi mitään, muuta kuin meteliä. Tällä hetkellä pelkät palkkiot pitävät huolen, että heitä ei tunnu muu kiinnostavan. Palkkiot alas, jotta saadaan sinne sellaisia, joita oikeasti kiinnostaa tehdäkkin jotain.

Nykyään liian moni tekee töitä vain sen takia, että saisi siitä mahdollisimman paljon rahaa, eikä sen takia, että se työ on oikeasti sellaista, mikä tuo sisältöä elämään.

Suomen puolustusvoimat tullaan, toivottavasti, jossain kohtaa purkamaan, mutta pelkästään kansantaloudellisesti ajateltuna, jos sen tekisi nopeasti, tarvittaisiin muutamana vuonna peräkkäin jostain rahaa siihen 6 - 10 miljardia euroa, pelkästään työttömien etuuksien maksamiseen, mitä sen laitoksen purkaminen aiheuttaisi. Palkka-armeija taasen olisi kalliimpi ratkaisu mitä pv. Liikelentäjä saa huimasti parempaa liksaa kuin Hornet-lentäjä. Itse valitsisin kyllä Hornetin, varmasti hauskempi laite!

Ja kyllä, maailma ei ole valmis siihen, ettei maalla olisi omaa armeijaa. Pelkkä terrorismiuhka on liian iso. Minun utopiassa ei ole rahaa, eikä rikoksia, mutta siihen on vielä hivenen matkaa..

3. maaliskuuta 2011 klo 6.16  
Blogger Hunnamus kirjoitti...

Olen kieltämättä itsekin pistänyt merkille parin muun kyseisen puoluelaisen kannanotot. Onkohan kyseessä oikeasti vain iso trolli. Kuulee lähinnä näiltä että Suomi on paha maa koska armeija ja huumeettomuus. Mitähän konkreettista tällä puolueella oikeasti on meille annettavana? Kieltämättä en ole aktiivisesti seurannut, mutta se, mitä kulkeutuu omaan korvaan on juurikin tiivistettynä noin.

3. maaliskuuta 2011 klo 18.12  

Lähetä kommentti

<< Etusivu