4.11.10

Liikennesäännöt tutuksi

Tuli tässä kahvipöytäkeskustelussa puhetta uusista liikennemerkeistä ja -säännöistä. Todettiin porukalla, että emme tiedä läheskään kaikkia muutoksia, vaikka meillä jokaisella keskusteluun osallistujalla on ajokortti. Kolareita (ainakaan ei myönnä) ole ajanut kukaan, eikä sakkojaan ole tullut.

Silti, vaikka liikennekokemus on ns. moitteeton, olisi silti parantamisen varaa. Omasta mielestä olisi hyvä, että jokainen, joka ajaa autolla, joutuisi uusimaan teoriakokeen esim. 5 vuoden välein. En kokisi itse siitä olevan haittaa, kunhan kustannus ei ole kovin iso. Suomessa kuoli vuonna 2008 224 ihmistä liikenneonnettomuuksissa.

Samaan tilaisuuteen, kun ajokortti uusitaan, sopisi pieni kertomus edellisvuoden liikenneonnettomuuksista sekä syitä, mistä ne johtuivat. Kuulostaa ehkä joidenkin mielestä holhoukselta ja turhalta ajanvienniltä, mutta yksikin liikenteessä kuollut on liikaa. Puhumattakaan vammautuneista, halvaantuneista tai vähemmän loukkaantuneista.

Tilaisuuden kesto 2 - 4 tuntia olisi sellainen, minkä uskoisin jokaiselta löytyvän 5 vuoden välein. Jos ei, omaa aikataulua olisi syytä rukata. Silloin ei taida olla aikaa myöskään liikenteessä turvalliseen liikkumiseen.

Sellaista. Turvallista matkaa!

1 kommenttia:

Blogger Slamtilt kirjoitti...

Päivitys tilastoihin:
Tänä vuonne kuolleita (09/2010): 260
Loukkaantuneita: 7614
lähde:
http://www.liikenneturva.fi/www/fi/tilastot/kuukausitilastot.php

4. marraskuuta 2010 klo 9.27  

Lähetä kommentti

<< Etusivu