1.1.10

Soijarouhepyörykät, liian hyvää, pakko ottaa vielä yksi!

Nyt kun kerran vauhtiin päästiin, niin laitetaan toinenkin helppo ja hyvä ohje. Munaton ja maidoton. Ja vegaaninen.

Elikkäs. Otetaan 1,5dl soijarouhetta ja laitetaan kulhoon. Niiden kanssa tyrkätään 2dl soijamaitoa ja annetaan turvota tovi. Sillä aikaa kun rouhe turboilee, niin pilkotaan yksi sipuli ja kaivetaan kaapista seuraavanlaisia aineksia:

soijakastike, rypsiöljy, grillausmauste, valkosipulijauhe (tai voi pilppoa tuorettakin, nyt laiskotti), chiliä (tietenkin!), 4-viljan hiutaleet, soijajauho.

Kun soijamaito on kokonaan imeytynyt rouheeseen, voipi mausteet, 4-viljan hiutaleita desin, sipulin ja soijajauhoa (1 dl myös) nakata siihen päälle.



Näin ikkään. Mausteiden määrästä ja laadusta sellaista, että ihan oman maun mukaan ja testaamalla saapi parhaiten omaan makuun sopivan setin aikaiseksi. Koko setti sekoitellaan tasaiseksi massaksi. Loraus soijakastiketta tuo makua ja loraus öljyä parantaa koostumusta. Oman maun mukaan niitäkin. Nyt kun taikina on valmista, voipi laittaa uunin lämpiämään 200 asteeseen. Ehtii makustumaan taikina rauhassa hetken.

Kun taikina on ollut noin 15 min levossa (ei oo minuutin päälle) pyöritellään niistä sitten palloja. Homma on helppoa, kun sen tekee märillä käsillä. Silloin taikina ei jää kiinni. Mun pienet pyörykät on sellaisia, että valmiita tulee aina 12 kpl.



Nämä sitten uuniin noin vartiksi. Riippuen vähän uunista. Paista kunnes koostumus miellyttää :) Ei ole vakavaa, vaikka jää raa'aksi, näistä ei salmonellaa tule!

Annos on jälleen kertalaaki, ei vain osaa lopettaa ajoissa syömistä..

2 kommenttia:

Blogger Peppina kirjoitti...

Hei! Voikohan näitä pakastaa?

8. syyskuuta 2013 klo 12.04  
Blogger Slamtilt kirjoitti...

Moi. Kylläpä kesti vastaaminen minulla!

En keksi syytä, miksei näitä voisi pakastaa. Tulee vain itse tehtyä tuo setti, mikä riittää kahdella kahdelle päivälle jotenkuten kun muuna ruokana on valkosipulisoijakermaperunat. Ja tietty Atrian kevyttä punajuurisalaattia. Ei siksi kevyttä, että välttelisin rasvaa (pois se minusta), mutta siinä ei ole kananmunaa :)

22. lokakuuta 2013 klo 20.33  

Lähetä kommentti

<< Etusivu