17.12.10

Suomirokkia

Sain 3 kuukautta spotify-premium aikaa ja olen työmatkoilla koittanut tehdä soittolistaa, aiheena suomirok. Eteeni tuli ongelma, jonka kiertäminen on mahdotonta. Jos bändejä lähdetään aakkosjärjestetyksessä, on yli 20 kappaletta hyvin äkkiä täynnä, ja vielä olisi kirjaimia, vaikka kuinka koettaisi ottaa vain muutaman kappaleen per artisti. Puhumattakaan sitten englanninkiellä laulettua suomalaista rock-musiikkia.

Suomessa tehdään valtavasti hyvää musiikkia, mikä on mahtava asia. Spotify ei maksa artistille juuri mitään, mutta ei levymyynnilläkään artisti elä. Levymyynti kyllä kannustaa tekemään lisää musiikkia, samoin muu suosio. Ja suosio lisää keikkoja, sekä keikkaliksaa.

Musiikin ystävät! Jos haluatte pitää musiikin tarjonnan hyvänä ja jopa parantaa sitä nykyisestään, käyttäkää virallisia kanavia musiikin kuunteluun. Netistä "kaverilta" ladatut kappaleet eivät näy artistilla, eikä levyn valmistamisen kustantavalla taholla. Myös bändien keikoilla käyminen ja sieltä paidan ja hupparin ostaminen on oiva tapa tukea artistia, jotka tekevät rankkaa duunia meitä viihdyyttääkseen (on soittamine kivaakin, ei siinä mitään :) ).

Kysyntä ylläpitää tarjontaa. Jos ei bändiä ole nurkilla mitä haluaisitte nähdä, siitä asiasta marmattaminen seinille tahi kaverille ei auta, kertokaa se sille, joka voi asialle jotain tehdä, esimerkiksi keikkajärjestäjille.

Omasta mielestä yksityistä kopiointia ei vieläkään ole se, että ladataan torrentilla netistä, yksityistä kopiointia on esim. se, että haetaan kirjastosta levy ja kopioidaan sen koneelle. Ei se kissakaan kiitoksella elä, eikä Suomalainenkaan artisti kynsiä pureksien pitkälle pääse.

Tukekaa, kuunnelkaa, nauttikaa!