26.10.12

Kielletään traktorit!

Oletteko koskaan miettineet, kuinka paljon työpaikkoja traktorit vievät meiltä? Esimerkiksi talvella lumien aurauksessa käytetty traktori, jo pienessä taajamassa vie ainakin 20 ihmisen työpanoksen. Eikö tämä ole julkeaa? Entäs ojien kaivuut, kuormaamiset, maatilojen työt? Kuinka monta ihmistä onkaan jääneet työttömiksi moisten härpättimien myötä?

Onko mitään perustetta, miksi emme kieltäisi traktoreita? On. Traktoreiden puolesta on huomattavasti enemmän syitä kuin kieltämisessä.

Kuitenkin, tähän mennessä suurin ja isoin peruste eläinrääkkäykselle on ollut, että se on laillinen elinkeino ja se luo työpaikkoja. Jos sitä asiaa tarkastellaan ihan oikeasti, niin milloin eläinrääkkäys on ollut laillista? Aivan. Ei se olekkaan, ellei se ole elinkeino. Huomaako kukaan muu tässä paradoksia?

Myös Suomessa on ollut elinkeinoja, jotka ovat kielletty myöhemmin ja se on vienyt työpaikkoja. Sitä kutsutaan edistykseksi.

Joskus, ihmisen käsitys edistyksestä ei ole vai luonnon tuhoaminen. (kuva liittyy)

Onkohan turkistarhauksen kannattajilla omia eläimiä ja olisivatko he valmiita tekemään omille eläimille sen, mitä turkistarhaus tekee tarhatuille eläimille? Tähän haluaisin kuulla joltain kannattajalta vastauksen, sekä perustelut, jotka eivät sisällä kaksinaismoralismia.