5.6.08

Pidä Tampere puhtaana?

Tuossa oli taasen koulujen päättäjäisjuhlat. Työni puolesta seurasin niitä omasta vinkkelistäni ja täytyy kyllä sanoa, että on noi äidin ja isin pikkukullat sitten omituista sakkia. Ensin ollaan juhlissa, valmistutaan, sitten vedetään päät täyteen ja sotketaan paikat. Sivistystä? Valkoinen lakki kertoo sivistävän koulutuksen päättyneen juuri, mutta mitään ei näytä jääneen päähän. Kuinka moni näki keskustan vähän ennen aamukuutta? Oli siinä ihmettelemisen paikka.

Kuinka tuntematon käsite nuorisolle on sellainen kuin roskis? Ja onko se pullo pakko nakata hajalle siihen asvaltille? Ensi vuonna, juuri "valmistuneet" ylioppilaat sekä muut valmistuneet, jotka sotkevat, voisivat tulle itse siivoamaan jälkensä.

No, se siitä, joka vuosi likaisemmat juhlat ne. Varmaankin johtuu sivistytason noususta, mene ja tiedä. Tänään kävelin keskustaan. Ostin kaupasta kävelyn lopuksi grandi-mehun, koska janotti. Imaisin mehun naamariin ja aloin etsimään Aleksanterinkadulta roskista. Kuinka monta näin? En yhtään. Ei niitä roskiksia nyt älyttömästi tarvitse olla, mutta olisi edes yksi per 2 korttelia myös sivukaduilla.

Pidä siinä sit Tampere siistinä, kun ei ole roskiksia. Viimeksi kun menimme porukalla nauttimaan alkoholipitoisia virvokkeita puistoon, meillä oli roskis mukana. Vaikka oltiin kaikki epäylioppilaita. Ei varmaan ole mennyt vielä sivistys hattuun..